Makkelijk en snel piano leren spelen? Lees het op pianoplek.nl!
Dé plek voor muziekliefhebbers!
Piano leren spelen 24 februari 2018
mm
Jaap Geen reacties

Snel en makkelijk piano leren spelen? Dit kan wel eens dé oplossing voor je zijn!

Ja! Ik wil makkelijk en snel piano leren spelen!

Snel piano leren spelen? In dit artikel vertel ik je hoe je zonder enige ervaring, verrassend snel en simpel de mooiste liedjes op de piano leert spelen!

Snel piano leren spelen

Hoe kun je makkelijk en snel piano leren spelen?

Je kunt op heel veel verschillende manieren piano leren spelen. In een groepje, je kunt les krijgen van een privé leraar en tegenwoordig kun je zelfs online pianoles krijgen. Er zijn dus veel mogelijkheden, maar hoe vindt je nu hetgeen wat bij je past? Hoe kun je makkelijk en snel piano leren spelen?

In dit artikel vertel ik je hoe je zonder enige ervaring, verrassend snel en simpel de mooiste liedjes op de piano leert spelen!

 

Groepsles

Misschien is het je langgekoesterde wens om piano te leren spelen. Bij veel muziekscholen kun je in groepsverband pianoles krijgen. Hier vindt je een overzicht van alle muziekscholen in Nederland.

Zoals al gezegd krijg je pianoles in groepsverband in een groep. Piano leren spelen in een groep heeft veel voordelen. Het is natuurlijk heel gezellig om in een groep te spelen. Je kunt lekker met elkaar kletsen en je maakt zo meer vrienden.

Leer van elkaar

Maar dat is het niet alleen. In een groep kun je ook heel veel van elkaar leren.Bij privéles kijk je alleen maar naar de leraar, maar in groepsverband kun je ook kijken hoe de anderen het doen.

Je leert zo ook met anderen samenspelen. Dat is heel leuk én leerzaam. En een groot voordeel is dat groepsles meestal goedkoper is dan privéles. Dat vinden veel mensen fijn.

Niet flexibel

Er kleven ook nadelen aan pianoles in groepsverband. Pianoles in een groep is veel minder flexibel. Het is ingedeeld in een vast rooster en dat kan echt niet zomaar veranderd worden omdat jij een keertje niet kunt.

Minder aandacht

Ook heb je in groepsverband minder aandacht van de leraar. Die moet zijn aandacht namelijk verdelen over de leerlingen. En dan loop je al gauw de kans dat je even moet wachten voordat je geholpen kan worden. In een groep kun je ook niet op je eigen tempo werken.

Pianospeler vraagt om aandacht

 

Als de rest allemaal iets langzamer is dan jou moet je wachten tot de rest het ook snapt. Of als jij het juist niet snapt kan het ook vervelend zijn als de rest het allemaal al wel snapt. Maar, dan kunnen de anderen je juist weer helpen. Als je echt een sociaal mens bent en je houd ervan om met anderen om te gaan raad ik je dit van harte aan. Hier vindt je een overzicht van alle muziekscholen in Nederland.

Privéles

Bij privéles, de naam zegt het al, krijg je privé les. Je krijgt één op één pianoles van je leraar. Dit kan bij jou thuis zijn, het kan in een muziekschool zijn en het kan ook bij de leraar thuis zijn.

Privéles is een stuk flexibeler dan groepsles. Als jij een keertje een uurtje later kan, kun je dat veel makkelijker regelen met je pianoleraar. In een groep is dat niet zo makkelijk, of de hel groep moet er mee eens zijn dat een les wordt verplaatst.

Aandacht

Super fijn aan privéles is dat jij alle aandacht van de leraar hebt. Zo kun je lekker op je eigen tempo doorgaan, en meestal kan je met privéles sneller piano leren spelen, omdat de leraar jou de hele tijd met dingen kan helpen die moeilijk zijn en zo kun jij je vaardigheden sneller ontwikkelen. Je hebt zo ook meer persoonlijk contact met jouw pianoleraar en dat kan zeker fijn zijn.

Duur

Het grote nadeel dat er aan privéles hangt is de prijs. De prijs voor privé pianoles is, vrij logisch, veel duurder dan pianoles in groepsverband. En dat is ook wel logisch, want in een groep betaal je eigenlijk met elkaar de pianoleraar en bij privéles moet je het helemaal zelf doen. Als je genoeg geld hebt, of als je ouders het willen betalen is dat niet erg.

Je leert sneller

Als je privé pianoles krijgt leer je waarschijnlijk een stuk sneller, zodat je soms op die manier zelfs geld bespaar. Dat ligt ook aan je pianoleraar. Als jij een slimme, hoog opgeleide pianoleraar hebt, die waarschijnlijk wel wat meer vraagt, leer je veel meer en veel sneller dan bij een leraar die weliswaar goedkoper is maar bij wie je veel langzamer leert.

Je moet dus goed in de gaten houden van welke leraar je les wilt krijgen en je kunt zo nodig best over de prijs onderhandelen, als jij die te hoog vindt. Dat is echt niet raar, maar je moet er niet gek van opkijken als er zo 30 euro voor een uurtje les word gevraagd. Dan kost een jaar pianoles algauw boven de 1500 euro. Maar als jij piano wil leren is dit zeker een optie.

Online piano leren spelen

Online pianoles? Hoe kun je nu via het internet piano leren spelen? Dat is heel normaal tegenwoordig. Je kunt bij diversen websites online pianoles krijgen. Let hierbij wel altijd op de recensies, en of de site wel betrouwbaar is. Een betrouwbare online pianocursus is Pianopro.

Flexibel

Het grootste voordeel van online pianoles is dat het gewoon super flexibel is! Jij bepaald gewoon wanneer jij gaat leren. Dat kan ‘s morgens even een kwartiertje zijn, of ‘s avonds een half uurtje, het fijne is dat je aan niemand gebonden bent, je kunt gewoon lekker op je eigen tempo leren!

Bij privéles is dat niet mogelijk. je kunt daar wel een beetje schuiven, maar de pianoleraar staat niet de hele dag 24/7 voor jou klaar. Bij een online cursus kun je wel gewoon leren op de momenten dat jij het wil. En als je er even geenzin in hebt, dan kun je het ook gewoon een keertje overslaan.

Online pianoles

Bij online pianoles heb je meestal niet direct verbinding met jou leraar. Je leraar heeft een cursus voor jou opgenomen en die kan je gewoon op je eigen tempo doorlopen. Vaak kun je wel met je leraar in contact komen via Skype of iets dergelijks.

Goedkoop

En wat heel erg gewaardeerd word aan online piano leren spelen is dat de prijzen altijd een STUK lager zijn, terwijl je juist super veel flexibiliteit hebt. Je kunt voor een veel lagere prijs een leuke cursus hebben waar je heel veel van kunt leren.

Deze cursussen worden vaak per maand aangeboden, dan moet je per maand betalen en krijg je per maand pianocursussen. Bij sommige websites kun je ook een cursus in één keer kopen. Dan betaal je één bedrag en heb je vervolgens een hele cursus.

Pianopro van Steven Pruis

Je hebt nu de mogelijkheden van pianoles gezien. Zoals je gelezen hebt zijn er nogal wat mogelijkheden dus hoe vindt je nu degene die bij je past?

Cursus piano leren spelen

Pianopro is een online cursus waar je zonder enige ervaring,verrassend snel en simpel de mooiste liedjes op de piano leert spelen!

Je gaat hier piano leren spelen op basis van akkoorden, waardoor je na een korte tijd al 95% van de liedjes die je op de radio hoort kunt spelen! Steven Pruis, een professioneel pianospeler die al van zijn 10e piano speelt, heeft Pianopro opgezet. Hij heeft al Meer dan 20.000 cursisten! Waaronder ook

  • Sonja Bakker
  • SLAM!FM DJ Robin Leféber
  • Gordon
  • Hockey international Eva de Goede
  • Internationale DJ en muziekproducer Ricky Rivaro

Wil jij  makkelijk en snel piano leren spelen? Dan raad ik je pianopro van Steven Pruis van harte aan.

Wil jij meer informatie over pianopro? “Ontdek hoe je zonder enige ervaring, verrassend snel en simpel de mooiste liedjes op de piano leert spelen!”

Ja! Ik wil makkelijk en snel piano leren spelen!

Snel en makkelijk piano leren spelen? Dit kan wel eens dé oplossing voor je zijn!

Ja! Ik wil makkelijk en snel piano leren spelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *